Församlingsresan våren 2010!

En dagsutflykt stod på programmet den 11 juni. Endast ett fåtal platser i bussen var obesatta.

Resans första delmål var Grönsöö Slott några mil söder om Enköping. Byggherrarna för våra svenska slott hade verkligen ”näsa” för att hitta vackra platser, Grönsöö är inget undantag.

Slottsherren

Slottsherren

I samband med förmiddagskaffet fick vi en fin presentation av Grönsöö av ”slottsherren” Jacob von Ehrenheim. I slottsboden pågick en utställning med tavlor av Gunnar Brusewitz samt ”Med nål och tråd på Grönsöö”.

Lind
Några passade också på att strosa i parken. Där fanns en lind, till höger på bilden, planterad av drottning Kristina år 1623 och till vänster en genetisk kopia planterad av drottning Silvia år 2003.
Blå tåget
Resan fortsatte sedan in till Enköping där första hälften av resedeltagarna började med att inta lunchen på restaurang Johanna, medan den andra bekvämt åkte runt i Enköpings fina parker med ”Blå Tåget”. Med på tåget fanns en guide som på ett trevligt sätt berättade om blommor vi såg. Trots att vi var i försommartid fanns redan god blomsterprakt att beskåda. I en av parkerna fanns en staty av författaren Jan Fridegård som föddes och växte upp strax utanför Enköping

Jan Park 1 Park 2

Kaffe
När båda grupperna fått sin lunch och "parkresa" fortsatte färden till Nykvarn där det efterlängtade eftermiddagskaffet serverades i kaffestugan.
Kvarnen intill kaffestugan fungerade ej längre som kvarn utan användes som presentbod och krukmakeri.

En trevlig resa enligt röster bland deltagarna.

Vid tangenterna

Göran W.

Tillbaka

Valid CSS!
Valid HTML 4.01 Strict